Dušeci sa ručno rađenim žičanim jezgrom

Dušeci sa ručno rađenim žičanim jezgrom najčešći su izbor kupaca Šlarafija dušeka jer obezbeđuju sve ono što dušek vrhunskog kvaliteta treba da pruži: zdrav i okrepljujući san, dugotrajnost i udobnost.

Ručno rađeni dušeci sa žičanim jezgrom sastoje se od: ručno rađenog žičanog jezgra, protektivnog sloja i komfornog sloja.

Ručno rađeno žičano jezgro, odnosno žičane opruge tipa “Bonell” prave se od najkvalitetnije patentirane čelične žice. Opruge u Šlarafija žičanom jezgru su maksimalne gustine sa dopunskim bočnim spojevima između opruga tako da jedna opruga nikada sama ne trpi opterećenje već ga prenosi na okolne opruge i čini da jezgro duže traje i zadržava iste osobine dugi niz godina.

Ručno radjeno jezgro ima 35% više opruga po istoj povrsini nego standardno jezgro. Time se postiže da svaka opruga trpi manje opterećenje nego kod standardnog jezgra, samim tim jezgro je dugotrajnije.

Komforni sloj može biti izrađen od tri vrste pene. HR pena, Latex pena i Memory pena. Za komforan sloj je bitno da je elastičan, dugotrajan i da „diše“ tj da propušta vazduh kroz sebe. Naši materijali su u ove tri osobine ocenjeni najvišim ocenama.

Tokom 80 godina rada i stalnog usavršavanja, doveli smo process proizvodnje žičanog jezgra do savršenstva i sa sigurnošću možemo reći da Šlarafija jezgro predstavlja pravo remek delo i najkvalitetnije jezgro na tržištu. Garancija na nepromenjivost svojstava ovog jezgra je 15 godina.

Ručno rađeno jezgro predstavlja srce svakog Šlarafija ručno rađenog dušeka i idealnu podlogu za oblaganje dodatnim materijalima, koji se u slojevima polažu, povezuju (prvo protektivni, a zatim i komforni slojevi) i na kraju zatvaraju skidajućom štepanom navlakom iz dva dela. Protektivni sloj ima ulogu da zaštiti jezgro od habanja, a takođe da zaštiti komforne slojeve od cepanja od strane žičanog jezgra. Kvalitet ovih materijala od krucijalne je važnosti za dugotrajnost dušeka. Protektivni sloj se sastoji od dva bitna elementa: termofiksirani filc i presovani kokos.

Ovi slojevi čine da svaki Šlarafija dušek, osim što je dugotrajan, bude i savršeno udoban. A ručno pravljeno jezgro čini da se dušek lako ventilira i da „diše“. Na taj način Šlarafija dušeci predstavljaju zdravu postelju koja je negostoljubiva za mikroorganizme (grinje i bakterije) i ne zadržava vlagu.

Svi dušeci odgovaraju važećem standardu po SCS D. E2. 103 i 103/1, potvrđen od JUAT-a akreditovane kontrolne organizacije po JUS ISO/IEC 17020

DIPLOMAT

EXTRA DIPLOMAT

SUPRA MEMORY

BIO LATEX